Meer water drinken? Zo lukt het wel!

Wanneer je iemand vraagt wat zijn of haar geheim is wanneer ze veel kilo’s zijn verloren dan hoor je bijna altijd terug; ‘Meer water drinken!’ Dat veel water drinken gezond is, is inmiddels een feit. Iedere gezondheidsguru, voedingsdeskundige of personal trainer raadt het aan. Maar in veel gevallen is dit makkelijker gezegd dan gedaan. In de warme zomer gaat dat vele water drinken nog wel, maar zeker in de koude winter kan het een behoorlijke uitdaging zijn. Toch is het in de winter minstens zo belangrijk om wel voldoende water te drinken. In de winter is de luchtvochtigheid een stuk lager en is het dus goed om voldoende te blijven hydrateren. Maar dat wordt nu gemakkelijker met een Air Up!

Waarom water drinken? 

Voordat we verder ingaan op de tips om voldoende water te drinken gaan we eerst kort in op de redenen waarom jij deze hack zo snel mogelijk onder de knie wilt krijgen. Water is goed voor alle processen in je lichaam. Het zorgt ervoor dat je lichaam letterlijk en figuurlijk wordt doorgespoeld. Het draagt bij aan je spijsvertering en voorkomt daarmee verstopping, maar ook je celvernieuwing en andere organen zijn er bij gebaat. Van een stralendere huid tot sterker haar, wanneer jij goed gehydrateerd bent zul je het overal terug zien. Waarom mensen die veel afvallen het ook altijd noemen? Dit komt vooral door het verzadigende effect van water. Veel mensen denken dat ze trek hebben terwijl ze eigenlijk gewoon dorst hebben. Drink daarom altijd eerst een paar glazen water voordat je gaat eten, dit zal veel verschil maken. 

Hoe drink je voldoende? 

Natuurlijk kan het antwoord heel eenvoudig zijn door gewoon meer glazen water te nemen, maar dat is vaak lastig. Allereerst is het slim om het voor jezelf lekker te maken. Dit kan door water te combineren met citroen, munt of schijfjes komkommer. Maar ook dat gaat al snel vervelen. Dé oplossing van vandaag de dag is de eerder genoemde Air Up. Dit is een nieuwe, maar innovatief systeem waar je water drinkt met een smaakje. Of eigenlijk met een geurtje. 

Daar zit een luchtje aan 

Wat AirUp zo bijzonder maakt ten opzichte van alle andere drankjes is het feit dat je écht alleen water drinkt, maar je hersenen denken (en dus jijzelf ook) dat dit niet zo is. Je drinkt namelijk water uit een fles waar je zogenaamd Air up pods in doet. Dit zijn pods waar een geurtje aan zit, doordat je deze bovenop de fles plaatst, lijkt het alsof er een smaak aan het water zit maar is dit alleen maar een geur. Doordat je de pods in allerlei verschillende geuren kunt krijgen, verveelt het nooit en maakt de afwisseling dat je water altijd een verrassende smaak heeft. Dus jij drinkt gewoon water met een ‘smaak’ zonder alle toevoegingen en suikers van frisdrank. Dat maakt de Air up ook uitermate geschikt voor kinderen, want voor hen kan voldoende drinken ook een grote uitdaging zijn. 

Daarnaast is het voor voldoende water drinken ook aan te raden om er een routine van te maken. Drink standaard voor elke maaltijd twee glazen water en ook twee direct na het opstaan. Daarmee heb je al zes glazen water op een dag, wat aardig in de buurt komt van de norm voor de gemiddelde mens. Dus hydrateer meer en investeer in jouw waterconsumptie. Je zult het al snel merken in de verbetering van allerlei verschillende aspecten en processen in jouw lichaam.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *