Mode tips voor de heren

Net als koken of vrije worpen nemen, is goed kleden een vaardigheid die je kunt leren.

Mijn taak als personal stylist is niet om kleding voor mannen te kopen en ze vervolgens op pad te sturen. Ik leer mannen hoe ze kleding kunnen kiezen die hen tot hun recht laat komen, zodat ze het zelf kunnen doen. Als goed kleden geen vaardigheid was die je kon leren, zou ik geen werk meer hebben!

Met alle vaardigheden, word je beter hoe meer je oefent. En tenzij je in een of andere maffe nudistenkolonie woont (ik zou me hier willen verontschuldigen, maar als je een nudist bent die deze blog leest, ben je op de verkeerde plaats), moet je je elke dag aankleden. Dat betekent dat je de kans hebt om de vaardigheid van het goed aankleden elke dag te oefenen en te voeden.

Niemand wordt geboren in een perfect 3-delig pak, of met een magische intuïtie over hoe je je goed moet kleden. (Als je een geheugensteuntje nodig hebt, scroll dan terug naar boven en kijk nog eens naar mijn middelbare schoolfoto). Realiseer je dat je goed kleden een vaardigheid is die door oefening ontwikkeld kan worden.

Direct nadat jongens me vertellen dat ze gewoon niet “van nature stijlvol” zijn, wordt het vaak gevolgd door:

“Ik heb gewoon geen oog voor het samenstellen van outfits of weten wat goed staat”

Dit is wat ik ze vertel:

“Oké. Is er iemand wiens stijl je er goed uit vindt zien? Iets waarvan je denkt ‘zo zou ik me ook wel willen kleden’, ook al denk je niet dat je het zelf zou kunnen. Misschien is het een beroemdheid, een muzikant, een atleet? Zelfs een fictief personage. Sommige van mijn klanten hebben James Bond of Tony Stark genoemd.”

De man zal dan een lijst opnoemen van mannen die hij cool vindt kleden. En dan vind ik het leuk om hem erop te wijzen dat hij net zijn eigen veronderstelling ontkracht heeft dat hij geen “oog” heeft. Hij heeft me net laten zien dat hij goede stijl kan zien en herkennen!

Nu weet hij misschien nog niet waarom, en dat is vaak de reden waarom jongens me vertellen dat ze geen oog hebben. Begrijpen waarom is te leren.

Maar telkens als je aan een doel werkt, is het belangrijk om de verhalen die je jezelf vertelt te identificeren en uit te dagen. Of het nu is dat je geen oog hebt voor stijl, dat je het te druk hebt om te sporten, of dat je gewoon verlegen bent. De verhalen die we onszelf vertellen zijn vaak onzichtbare barrières die ons in onze comfortzone houden.

Neem 5 minuten de tijd. Maak een lijstje van 3 of meer jongens van wie je denkt dat hun stijl je goed staat en die in de richting gaan die je zou willen gaan. Zelfs als je denkt dat je het niet kunt, maak er een lijst van. Het kan iemand zijn die je kent, een beroemdheid, of zelfs een fictief personage uit een film.

Pasvorm is het allerbelangrijkste als het om stijl gaat. Het is zelfs zo belangrijk dat ik tegen al mijn klanten zeg: “Als je kleren draagt die goed passen, los je 90% van je stijlproblemen op.”

Als kleren niet goed passen, veranderen de verhoudingen van je lichaam. Door de overtollige stof, maken kleren die te groot zijn je niet alleen slordig, maar ook dikker en korter dan je bent.

 

Mannen hebben de neiging om kleding te dragen die te groot voor hen is omdat het “comfortabeler voelt”, of omdat ze gewoon niet weten hoe kleding in de eerste plaats hoort te passen.

De juiste pasvorm is hoe iemand als Ryan Gosling (of ik, of jij) er moeiteloos stijlvol uit kan zien in een gewoon wit t-shirt en een spijkerbroek, en hoe iemand er vreselijk uit kan zien in een “mooi pak” dat waarschijnlijk 20x meer kost.

Dit betekent ook dat als je denkt dat je een pak nodig hebt om er stijlvol uit te zien, dat dat niet zo is!

Als je meer van een leren jasje en spijkerbroek houdt, zoals ik, kun je een leren jasje en spijkerbroek dragen en er geweldig uitzien, zolang je maar kleding draagt die goed past.

Bij het maken van een verandering in je leven, vooral iets dat is fysiek als uw stijl, de grootste wegversperring gaat om de meest verrassende. Tip: https://www.hemdvoorhem.nl/tommy-hilfiger-ondergoed

Als het gaat om de mensen om je heen nu, je vrienden en familie, je vriendin, je collega’s, is er een grote kans dat ze niet allemaal een positieve reactie op je verandering zullen hebben.

Als je met mij één op één als cliënt wilt werken, moet je ermee instemmen om alleen met mij te werken. Dat betekent dat je vriendin of vrouw niet bij onze sessies of shopping trips aanwezig mag zijn.

Ik heb deze regel ingesteld nadat ik met een cliënt had gewerkt wiens vrouw erop stond dat ze bij onze styling sessies aanwezig was. Ze gaf me feedback op elk advies dat ik gaf. Haar opmerkingen en commentaar kwamen neer op “Hij vindt dat niet leuk, hij draagt liever dit.” In wezen ontkrachtte ze elk advies dat ik gaf.