Elektrische scooters hebben de toekomst

Elektrische scooters zijn licht van gewicht, praktisch, gemakkelijk te besturen, en kunnen u in sommige gevallen zelfs sneller naar uw werk brengen dan uw auto. Maar ook al klinken ze perfect, ze hebben ook nadelen, zoals de prijs. Dit artikel moet je helpen om te beslissen of je een elektrische scooter moet kopen of niet.

Elektrische scooters zijn een zeer efficiënte manier om je door de stad te verplaatsen. Je kunt files vermijden, de kosten zijn veel lager dan voor een auto of motorfiets, en het is leuk.

Elektrische scooters zijn op dezelfde manier ontworpen als een motorfiets, en ze zijn er in verschillende vormen: van degenen die een zadel hebben tot degenen die dat niet hebben, en waar je in plaats daarvan op staat. Elektrische scooters zijn gewoon een soort van kleine motorfiets die een batterij en een elektrische motor heeft.

De eerste in serie geproduceerde elektrische scooter werd gemaakt door Peugeot en heette Scoot’Elec. De geschiedenis van elektrische scooters is langer dan je zou denken en gaat terug tot 1895, toen het eerste patent voor een elektrische scooter werd ingediend.

Later, in 1919, werd het eerste prototype van een elektrische scooter gemaakt. Nu zijn er allerlei soorten elektrische scooters verkrijgbaar, sommige met een gewicht van nog geen 22 kilo, met een actieradius van 5-60 mijl, en snelheden tot 50 mph.

Lichtgewicht en praktisch

Elektrische scooters zijn gemaakt om licht en praktisch te zijn. Je kunt elektrische scooters krijgen onder de 22 pond, maar de meeste wegen gemiddeld zo’n 20-25 pond, afhankelijk van het model en de grootte van de accu. Als u een opvouwbare elektrische scooter koopt, zult u merken dat hij erg praktisch is. U kunt hem in 3 seconden in- en uitklappen en hij past onder uw bureau. U kunt hem meenemen naar uw werk of school, en hoeft hem niet buiten te laten staan. Tip: www.fastfuriousscooters.nl/ecruiser

Dit is het grote voordeel van een opvouwbare elektrische scooter ten opzichte van een traditionele fiets of elektrische fiets. U kunt hier meer lezen over elektrische scooters vs traditionele fietsen.

Weinig onderhoud nodig

Een elektrische scooter heeft niet veel onderhoud nodig, eigenlijk bijna geen. Je moet ervoor zorgen dat de schroeven één keer per maand goed vastzitten en smeren als dat nodig is. Maar dat is alles, tenzij er onderdelen stuk gaan. Mijn ervaring is dat als je investeert in een elektrische scooter van hoge kwaliteit, de onderdelen betrouwbaar zijn. Zelfs als je een wiel, lampje, band of een kapot spatbord moet vervangen, is dat niets vergeleken met de kosten van het bezitten van een auto.

Auto’s vergen veel onderhoud, maar meestal rekenen we alleen de benzineprijs. Fout! Auto’s hebben te maken met het vervangen van olie, banden, remblokken, brandstoffilters, en het repareren van kapotte onderdelen. Al deze zaken kunnen de kosten per kilometer opdrijven omdat auto-onderdelen duur zijn en niet gemakkelijk zelf te vervangen.

Ze zijn niet duur en de bediening is (bijna) gratis. Je kunt een fatsoenlijke scooter voor je woon-werkverkeer kopen voor 600-700. Als je daarmee je dagelijkse woon-werkverkeer van 5 mijl met de auto vervangt, bespaar je in een jaar zo’n 250 alleen al aan benzine. Dat is exclusief parkeren, de kosten van je auto, enz.

Kosten per mijl

We hebben een artikel gewijd aan de eigendomskosten en de kosten per mijl van een elektrische scooter. Behalve de aankoopprijs, die hoog kan zijn vooral als je al een auto hebt, heeft een elektrische scooter een ongelooflijk lage kostprijs per mijl en eigendom. Zoals we hierboven al zeiden, heeft hij heel weinig onderhoud nodig in vergelijking met een auto.

Snel

Elektrische scooters zijn behoorlijk snel. Je kunt meer lezen over hoe snel elektrische scooters zijn in dit artikel. Elektrische scooters zijn in staat om dezelfde snelheden te halen als een traditionele fiets of e-bike, maar dan zonder te trappen.

Handig

We hebben de lichtgewicht en praktische aspecten van een opvouwbare scooter besproken, maar er is nog een groot voordeel. Je kunt naar je werk gaan zonder je in het zweet te werken. Als je het vergelijkt met een traditionele fiets, hoef je niet te trappen, wat je van shirt kan doen veranderen of erger.

Groen

Het heeft misschien niet direct invloed op u, maar als we allemaal elektrische vervoersmiddelen gebruiken, zal dat leiden tot schonere lucht en een schoner milieu. Auto’s, motorfietsen en niet-elektrische scooters vervuilen de lucht, en dat is te merken in drukke steden. De luchtkwaliteit is erg laag.

Als je geen auto bezit, kan een elektrische scooter een goede optie zijn om de eerste of laatste 1-3 mijl naar een openbaar vervoermiddel af te leggen. Door te kiezen voor een milieuvriendelijk voertuig helpt u mee om de lucht in steden schoon te houden. Uitgelicht: https://www.fastfuriousscooters.nl/brommer-bromfiets-bromscooter/

Leuk

Ik heb nog geen persoon ontmoet die niet geniet van een scooter ritje, maar er kunnen een aantal gevallen zijn. Natuurlijk, een korte rit betekent niet dat je comfortabel bent met het rijden elke dag, maar het is een begin. Persoonlijk vind ik het heerlijk om op een elektrische scooter naar mijn werk te rijden. Het gevoel van vrijheid en frisse lucht is geweldig.

Als rechtop staan niets voor u is, zijn er modellen met een zitje, zodat ook langere woon-werkritten mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *