Duitse automerken die het meest geliefd zijn voor import

Duitsland staat over de hele wereld bekend om het leveren van betrouwbare auto’s van hoge kwaliteit die een leven lang meegaan en dat komt door de betrokkenheid van het land bij de industrie vanaf de allereerste motorvoertuigen, waarbij Carl Benz het allereerste motorvoertuig ontwierp dat gebruik maakte van een verbrandingsmotor en elektrische ontsteking.

Sindsdien hebben ze een aantal van de bekendste en meest gewilde modellen ter wereld geproduceerd, wat onze beslissing over de top vijf van uit het land geëxporteerde merken moeilijk heeft gemaakt.

1. Volkswagen

Volkswagen is het vlaggenschip van de Volkswagen Group en wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare merken op de wereldmarkt.

VW werd oorspronkelijk opgericht in 1937 door de Duitse regering en werd opgericht met het doel om de bevolking te voorzien van een betrouwbare auto die betaalbaar was voor de gemiddelde bestuurder, vandaar de naam die zich laat vertalen naar auto van het volk.

Er zijn veel auto’s waar VW bekend om staat, van favoriete auto’s voor gezinnen en jonge bestuurders zoals de Golf en Polo tot iconische filmsterren zoals de Kever.

De Kever werd gedeeltelijk ontworpen door de legendarische autofabrikant Ferdinand Porsche, die later zijn eigen bedrijf oprichtte, en was zo populair dat hij decennialang in productie bleef tot hij uiteindelijk in 2018 uit productie werd genomen.

De Golf en Polo blijven enkele van de best verkochte hatchbacks op de markt en zijn vaste familie favorieten vanwege hun betaalbare prijzen, betrouwbare techniek, ruime interieurs en alle moderne benodigdheden die de bestuurders van vandaag nodig hebben.

2. Mercedes-Benz

Zoals eerder vermeld is Mercedes-Benz een belangrijke speler geweest in de evolutie van de moderne auto sinds het prille begin.

Carl Benz had verschillende bedrijven toen hij partners probeerde te vinden die zijn wens steunden om een revolutie teweeg te brengen in de prille auto-industrie door een motor te gebruiken in een bewegend voertuig, in plaats van alleen de stilstaande die in die tijd in fabrieken werden gebruikt.

In 1883 slaagde hij er eindelijk in dit doel te bereiken door de Benz & Cie op te richten, slechts drie jaar voordat zij in 1886 de eerste door benzine aangedreven auto patenteerden.

De Daimler Motor Company zou gaan samenwerken met de Daimler Motor Company, waardoor hun twee kleinere automerken werden samengevoegd tot één formidabele fabrikant. Aanvankelijk was het slechts een samenwerking met gecoördineerde ontwerpen, productie, inkoop, verkoop en reclame waardoor de twee merken concurrerend op de markt konden blijven na de moeilijkheden van de eerste wereldoorlog, maar in 1926 werd de Daimler-Benz AG-onderneming gevormd toen zij officieel fuseerden.  Kort daarna verschenen de eerste Mercedes-Benz modellen op de weg.

Vandaag is Mercedes een van de grootste producenten van luxewagens ter wereld en bieden ze modellen aan in alle carrosserievormen en -stijlen, alsook met een reeks elektrische en hybride aandrijflijnen in lijn met de verschuiving van de markt naar elektrische modellen.

Om meer te weten te komen over de rijke geschiedenis van Mercedes en hoe belangrijk het bedrijf was voor de ontwikkeling van de moderne auto, bekijk je dit artikel of bekijk je onze beste Mercedes-Benz leaseaanbiedingen hier.

3. Audi

Audi staat bekend om zijn technologische ontwikkelingen en op de bestuurder gerichte interieur dat is afgewerkt tot een hoge kwaliteit boven wat je zelfs van een premium merk verwacht.

Het bedrijf werd oorspronkelijk in 1910 opgericht door ingenieur August Horch en is net als diverse andere merken vernoemd naar de oprichter, al vertaalde August Horch in het Latijn om de naam Audi te creëren.

Audi bundelde zijn krachten met drie andere bedrijven, DKW, Wanderer en de oorspronkelijke Horch Company om de Auto Union te vormen, en het was toen dat zij hun huidige logo van vier ringen kregen. Tip: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/

Tijdens en na de Tweede Wereldoorlog vonden veel Duitse autofabrikanten het moeilijk om door te gaan, vooral met de strenge Allie-regels die van kracht waren, en Auto Union verhuisde naar West-Duitsland om te proberen het bedrijf weer op te richten.

In het midden van de jaren 1960 werd het bedrijf overgenomen door de grotere Volkswagen-fabrikant, en zij besloten alle vier de merken van de Auto Union samen te voegen tot één merk dat bekend zou worden onder de naam Audi. Het was pas in de jaren 1980 dat Audi wereldwijde erkenning kreeg met het succes van de Audi Quattro in rally’s en ze gingen daarna verder met het produceren van een aantal modellen die al snel de standaard voor luxe hatchbacks en sedans gingen bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *