5 uiteenlopende lifehacks om direct toe te passen

Soms kun je vele zaken in je leven een stuk makkelijker maken door een aantal zaken op een slimme manier aan te pakken, ook wel lifehacks genoemd. Wij geven hieronder 5 verschillende en uiteenlopende lifehacks, waarmee jij er zeker van bent dat je leven er gemakkelijker van wordt.

1) Altijd een aansteker (en mondkapje) op zak te hebben

Er zijn een aantal dingen die je altijd tekort komt wanneer je onderwerp bent. Daar is een aansteker er een van. Zorg dat je altijd een extra aansteker in je tas, eentje in je jas en een in je broek hebt. Handig is daarom om een voorraad aanstekers bij huis te hebben, zodat je nooit iets tekort komt. Hier kun je heel voordelig cricket aanstekers bestellen. Niet alleen aanstekers, maar ook mondkapjes behoren nu tot die groep waarvan het altijd handig is om er wat extra van bij je te hebben.

2) Een glas water naast je bed voor het slapen

Veel mensen drinken niet voldoende water op een dag. Helemaal in de ochtend is het belangrijk om voldoende te drinken, omdat je lichaam de hele nacht geen vocht heeft binnengekregen. Zet voor het slapen gaan een glas water naast je neer, zodat je die elke ochtend meteen op kunt drinken en dit nooit vergeet.

3) De belangrijkste taak aan het begin van de dag

Heb je ook het gevoel dat je altijd veel te veel te doen hebt? Dan is het handig om elke dag goed te kijken naar wat jouw belangrijkste taak van die dag is. Begin je dag hier direct mee en rond deze taak het eerste af. Zodra je deze hebt afgerond kun je overgaan op de volgende taak. Maar wat er die dag ook gebeurt, jij hebt je belangrijkste taak in ieder geval al afgerond!

4) Afspraken direct in je agenda met reminder

Klinkt al als iets logisch, maar te veel mensen maken hier geen gebruik van. Of de afspraak wordt niet direct in de agenda gezet, waardoor het wordt vergeten, of mensen zetten alsnog geen reminder een uur of dag van tevoren. Zie hier meer tips voor het beheren van je agenda.

5 Schrijf je doelen op

Wil je iets bereiken? Schrijf het concreet op, zodat je iets hebt om naartoe te werken. En dat niet alleen, je weet waar je naartoe moet werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *